Dataskyddslagen

Vi följer självklart de nya och gällande dataskyddsbestämmelser och lagar GDPR som infaller från och med den 25/5 2018. De uppgifter som du lämnar till oss används enbart för hanteringen av beställningar och nyhetsbrev vid samtycke. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska tillhandahålla våra tjänster till dig till exempel de fraktbolag vi använder oss av för att kunna leverera dina varor.

Dataskydd är viktigt för oss. För att du ska känna dig säker när du besöker vår webbsida, håller vi oss strikt till de lagliga bestämmelserna när vi bearbetar dina personrelaterade uppgifter. Vi vill här informera om vår insamling och användning av data.

Ansvarig part för insamling, bearbetning och användning av dina personliga uppgifter i enlighet med dataskyddslagen GDPR  är Klädvalet Sverige AB  ansvarig part och har följande kontaktuppgifter:

Ann Segerström
Telefon: +46706794010
e-post: info@localhost

Du kan få information om dina hos oss lagrade data när som helst och utan kostnad. Du kan även begära att dina data korrigeras, spärras eller raderas. För detta ändamål vänd dig till ovannämnda kontaktuppgifter.

Om du har invändningar mot insamling, bearbetning eller användning av dina data enligt dessa dataskyddsbestämmelser, helt eller delvis, kan du skicka din invändning via e-post eller telefon (se ovannämnda kontaktuppgifter).

Användning av dina data för reklamsyften

Förutom bearbetningen av dina uppgifter för handläggning av ditt köp hos Klädvalet använder vi dina data även för följande ändamål: att kommunicera med dig om dina beställningar, samt om vissa produkter eller marknadsföringskampanjer och för att rekommendera produkter eller tjänster, som kan intressera dig.

För detta ändamål använder vi befintlig information, såsom leverans- och läskvitton av e-post samt automatisk överförd eller genererad information. Dessutom använder vi också din orderhistorik.

Användningen av dina personuppgifter i reklamsyfte kan du när som helst invända mot. Detta gäller både för alla reklamsyften och enskilda åtgärder.

Nyhetsbrev och erbjudanden

Vi behöver dina personuppgifter för att kunna skicka nyhetsbrev, erbjudanden, varuprover och liknande till dig via mail, post och i vår app. De personuppgifter som behandlas för att vi ska kunna göra det är:

  • Kontaktuppgifter (t.ex. namn, e-postadress, adress och telefonnummer)
  • Köphistorik
  • Användarbeteende (t.ex. klick- och besökshistorik)

Informationen behövs för att kunna tillgodose ditt och Klädvalets  intresse av att kunna kontakta dig och marknadsföra våra tjänster och nyheter samt ge dig erbjudanden, varuprover och liknande från våra marknadsplats

Personuppgifterna kommer att sparas för detta ändamål i två från ditt senaste köp eller din senaste interaktion med Klädvalet genom att du öppnar våra mejl på annat sätt visar ett intresse för våra tjänster. Du kan alltid välja att avsluta våra utskick tidigare genom att följa instruktionerna i utskicket eller kontakta oss via e-post eller telefon.

 Produktrekommendationer via e-post

Om du har gjort ett köp på Klädvalet kommer du att få regelbundna produktrekommendationer via e-post. Dessa produktrekommendationer får du av oss oberoende av om du prenumererat på ett nyhetsbrev. Vi vill på detta sätt skicka information om produkter från vårt sortiment som baserat på dina tidigare inköp kanske kan intressera dig.

Om du inte längre vill ha våra produktrekommendationer eller några andra reklammeddelanden längre kan du säga upp dessa. Ett skriftligt meddelande till den e-postadress som nämns ovan räcker för detta ändamål. Naturligtvis innehåller varje e-postmeddelande även en länk för uppsägning.